Friday, 23 December 2011

~ xder ler bz sangat pown ~

sekarang akue tengah busy siapkan analisis VCO
analisis pertama berkenaan penentuan peroxide value ( PV)
banyak kali ler juga akue buat tak menjadi 
t'paksa repeat benda yang sama berulangkali

yerla mane ler pernah akue buat analisis PV sebelum nie
dulu masa kat UKM selalu buat analisis tanah jerk
=.="

tapi mencuba sesuatu yang baru sangat seronok ok
best plak buat benda nie semua
yerla sekarang ramai keluarkan produk berasaskan VCO
menurut pembacaan akue yang tak seberapa nie
VCO sememangnya banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan


.: beli VCO tapi tak termakan pown :.



Thursday, 22 December 2011

~ kasut tumit tinggi ~

design kasut sekarang semua cantik-cantik
tapi trend sekarang banyak orang pakai high heel n wedges
 bagi orang yang rendah memang sesuai
tapi kalau orang tinggi macam akue nie susah sikit

 berkenan kasut camni tapi takot tinggi sangat nanti


tiap kali akue pakai high heel or wedges 
mesti ler ade member akue tegur
"dahler tinggi pakai lagi high heels n wedges lagi ler tinggi"
so akue pown t'pikir ler
orang tinggi nie xleyh/xsesuai ke nak pakai high heels/wedges
sebab akue tengok model2 tinggi pown pakai heels relax jerk
**budget model sekejap..haha**

.: tengah berkira2 nak beli ke tak :.




Monday, 28 November 2011

~ coming soon ~

jom layan trailer movie menarik
yang akan ditayangkan tidak lama lagi

1) cinta kura-kura



2) songlap


3) 8 jam



4) papa i love you



5) bujang terlajak


6) man sewel datang kl



7) pontianak vs orang minyak


8) juvana the movie



9) Jidin sengal


10) 3 temujanji

11) Adnan sempit 2



12) jiwa taiko

Sunday, 27 November 2011

~ buat sesuatu seorang diri ~

seumur hidup akue nie
tak pernah lagi akue kuar shopping complex sorang diri
sebab akue kalau nak beli ape2 mesti kena tanye pendapat orang lain
" eyhh cantik tak baju nie"
" kale die cam nie ok tak erk"
dan macam2 lagi ler soalan2 sebelum nak beli ape2 benda pown

akue pernah juga tanye member2 yang lain
ade yang macam akue juge tak pernah kuar jejalan/ shopping sesorang
sebabnyer tak biasa dan takut 
yang pernah keluar shopping sesorang pula cakap kuar sorang diri lagi best
takde ler nak kene tunggu orang lain nak beli barang


lagi satu kebanyakan orang juga segan/ tak pernah
makan di kedai makan sesorang
sebabnya rasa macam orang asyik pandang jerk kita
padahal orang lain takde pula buat cam tue
makan sesorang nie akue pernah buat
mula2 memang rasa segan jerk
tapi lama2 rasa macam best gak makan sesorang nie
lagi pown makan sesorang nie rasa kejap jerk
yerler takde kawan nak borak tyme makan


.: teringin nak kuar jejalan/shopping seorang diri :.





~ budu ~

budu semestinya sinonim dengan orang kelantan
tapi kalau tengok macam mana budu dihasilkan
mesti takde selera nak makan budu
sebabnya cara penghasilannya sangat 'menjijikkan'



tapi tahukah anda 
berdasarkan kajian yang dilakukan oleh USM
dalam banyak2 jenis budu yang terdapat dipasaran
budu cap ketereh
paling selamat dan bersih untuk dimakan
berbanding jenama budu yang lain


.: pernah tak makan budu sebab geli tengok cara orang hasilkan budu :.





~ d'qistee beuty ~

sekarang nie akue tengah cuba satu produk baru
produk d'qistee beuty
terdiri daripada beuty day cream, night cream dan soap
3set produk nie berharga RM120
disebabkan masalah jerawat jadi akue juga guna neutralizer


produk d'qistee nie diperbuat daripada bahan semulajadi
tanpa menggunakan sebarang bahan kimia
ramuan utama produk nie ialah madu

akue dah guna produk nie
lebih kurang sebulan
hasilnya setakat nie amat memuaskan hati
kulit jadi lebih lembut, bersih dan putih
 jerawat dan parut jerawat makin hilang


.: tension tao kulit muka bermasalah nie :.

~ menabung menjamin masa depan ~

bercakap tentang menabung
akue memang jenis susah nak simpan duet
ade duet mulelah nak beli macam2
dalam bank pown duet simpanan akue memang ciput jerk tinggal

jadi untuk kepentingan masa akan datang
akue dah tekad nak simpan duet gaji rm400 tiap2 bulan
nak buka akaun bank rakyat
sebabnyer susah nak jumpa atm bank rakyat
jadi xde ler fikir nak kuarkan duet 
tiap kali tak cukup duet tyme shopping

+_+


sementara kerja di kelantan nie
tambah2 duduk rumah sendiri plak
takde ler duet mengalir keluar macam air
jadi dapatlah berjimat-cermat


.: menabung menjamin masa depan :.

Friday, 25 November 2011

~ en.JPJ ~

hari selasa lepas baru jerk buat jpj test
tyme test tue hujan lebat giler
lagi ler cuak nak bawa kete 
dah ler jpj duk sebelah kite jerk



hasilnya
ujian jalan raya akue lepas
parking 3 penjuru plak akue fail
so kene repeat ler plak hari khamis nie
malas betol nak g test lesen lagi sekali

 akue paling takut nak buat part bukit tue
yerla tyme hujan2 cam gnie licin sikit
takot t'babas plak 9t

mintak2 kali nie lepas ler akue wat 3 penjuru
masalah betol ler
ramai giler kot yg tak lepas buat 3 penjuru hari tue
akue rasa sebab jpj skema sgt kot
haha nak salahkan jpj plak


.: mintak2 lulus ler test hari khamis nie :.


Friday, 4 November 2011

~ perempuan dan memasak ~

perempuan dan memasak
ibarat aur dan tebing
tak leyh dipisahkan
kalau jadi perempuan wajib pandai masak

bagi akue kalau tak pandai memasak pown ok jerk
asalkan perempuan tue ade minat nak masak
yerla minat memasak dan pandai memasak tak sama ok

kalau dah ade minat nak masak
cari jerk resepi belambak kat tenet
bolehlah masak

tapi kalau takde minat nak masak
resepi ade depan mata pown belum tentu dapur tue berasap

tapi janganlah sampai bawang merah ngan bawang besar pown ko t'tukar
tue memang ler melampau

yang laki plak selalu cakap buat pe jadi pompuan kalau masak pown tak pandai
habis tue awak tue mampu kew jadi imam??


.: nak cari laki pandai masak macam chef riz kehkeh :.



~ aktiviti selepas pmr ~

semua pelajar pmr dah merdeka
jadi lepas pmr nie banyak aktiviti/lawatan cikgu2 sekolah plan
kalau zaman akue dulu 
lepas pmr dapat pergi macam2 tempat
macam lawatan sambil belajar ler lebih kurang

1) melawat radio malaysia kelantan (rmk)
- buat lawatan sinie dapat kenal dj2 rmk
- dapat tahu macam mane diorang on air di radio


2) melawat muzium
- akue rasa kali terakhi akue g muzium lepas pmr nie ler


3) jalan2 pengkalan kubur
- sinie sume barang murah2 tapi g sane lepas pmr mane ade duet sangat pown
- cikgu2 jerk yang shopping tak hengat dunia


4) melawat zoo
- binatang di zoo kelantan nie bape kerat ler sangat tak macam rupe zoo pown akue tengok


5) aktiviti sukan
-yang lelaki lawan bola sepak budak pompuan plak lawan bola jaring


6) movie
- bukan tengok movie di pawagam yer sebab kelantan mane ade wayang 
- tengok movie dekat dewan jerk tyme nie 
- tengok ramai2 best gak


.: lepas pmr cikgu buat lawatan semua nak ikot :.

~ minat kite berubah?? ~

setiap orang ade minat yang tersendiri
akue percaya minat seseorang akan berubah seiring dengan usia kite

::  dulu  ::
* akue minat color hijau/coklat/ warna2 gelap ...sampaikan baju semua warna nie jerk
* color paling tak suka pink..sampaikan tengok pink jerk macam euwww pink
* tidak suka memasak tapi suka mengemas 
* baju peberet t-shirt
* tak suka pakai handbag atau bag ala2 gegirl nie

::  sekarang ::
* color peberet pink ok! sampaikan sume benda nak color pink jerk
* baju peberet bertukar kepada blous ok!
* suka bag/handbag ala2 gegirl
* yang samanyer masih tak suka memasak tapi suka mengemas
* suke pakai shawl


 1st tyme pakai beg kaler pink cam ginie kehkeh!


.: beg di rantau panjang murah2 + cantek2 :.

Tuesday, 1 November 2011

~ jalan2 sekitar thailand ~

selama 5 hari di thailand tak banyak sangat tempat menarik akue dapat pergi
melihat suasana di negara orang memang mengasyikkan 
antara tempat2 yang berjaya dijejaki hanyalah :-

1) Pantai duyung atau tikus
simbol rasmi pantai..patung duyung

pulau bentuk tikus dibelakang tue yer!

2) pasar vietnam

makanan dijual atas perahu..murah dan sedap!

pasar vietnam baju cantek2 + beg murah2

3) pantai (lupe plak name ape)

naek bot keliling pantai


4) National park thailand


 hujan so xde orang pown tyme nie...belakang tue pulau yang cantek


ade beberapa tempat lagi yang dapat dijejaki
tapi gambarnyer plak xde
lepas nie nak pergi lagi le jalan2 di thailand


.: thailand sebenarnya selamat untuk dilawati :.

~ suasana konvo di thailand ~

memandangkan sekarang musim budak2 U konvo
maka kemeriahan majlis konvokesyen memanglah terasa
 fb pula penuh dengan gambar2 konvo rakan2 seperjuangan



hujung minggu lepas akue sempat g majlis konvo sepupu akue d'thailand
sambutan konvokesyen d'thailand memang berbeza berbanding disini
tapi kemeriahan tetap sama



di thailand ijazah disampaikan oleh raja thailand sendiri
jubah konvo diorang lebih kurang jerk ngan jubah konvo di mesia
cuma tyme terima ijazah ibu bapa tidak dibenarkan masuk ke dalam dewan
diorang hanya dapat tengok anak/saudara terima ijazah melalui skrin di luar dewan sahaja


pakaian untuk konvo semua sama
lelaki diwajibkan pakai kemeja putih lengkap dengan kot hitam
manakala perempuan pula blous putih dan berskirt paras lutut
yang perempuan semua mekap tebal2 tyme konvo
diorang memang berpakaian betul2 formal tyme konvo nie



tapi yang tak best nyer tyme nak terima ijazah tue
diorang dah bagi limit
bayangkan dalam masa 1minit lebih kurang 40 orang pelajar dapat ijazah masing2
memang cepat betul diorang bagi ijazah tue
naek semput akue dengar orang yang baca nama student satu2 

semua rm10 sahaja..mmg murah ok!

lagi satu bunga/hadiah yang base orang bagi tyme konvo sangat murah 
macam2 pilihan ade
semuanya murah2
rase cam beli jerk sume
 sekitar U diorang plak penuh dengan gambar raja
jadi bolehlah kenal kaum kerabat raja thailand dengan lebih dekat



.: bestnyer dapat pulang ke kampung halaman setelah bertahun2 x balek sane :.



Friday, 21 October 2011

~ rayer haji dah nak dekat ~

orang cakap raya aidiladha 
sambutan di kelantan lagi meriah
berbanding negeri laen
bagi akue memang 
BETOL!

baju untuk raya haji
sepasang pown dah cukup
tak macam raya aidilfitri

juadah pagi raya plak
masak simple2 jerk
sebab t/hari nanti nak makan meriah punyer

pagi2 lepas sembahyang raya
mulalah si bapa n anak2 lelaki terkejar2
nak pergi pegang kaki lembu
untuk korban

si ibu dan anak2 perempuan pula
sibuk didapur
bagi menyiapkan bahan2 memasak
daging korban
lepas tue sibuk plak nak agihkan daging korban
kepada orang kampung

dah siap masak semua
bolehlah ajak kawan2
makan ramai2
maka kenyanglah beberapa hari
makan daging korban jerk

malamnya plak
kenduri sate bersama seisi keluarga
sambil m'jemput kawan2 b'dekatan

biskut raya kadang2 xbuat pown
sebab orang jarang bertandang 
tyme raya haji nie
ade satu dua juadah kueh mueh atas meja
dah kira ok ler tue

hari raye ke-2 dan berikutnya
sibuk m'hadiri jemputan
'open house' rakan2 serta sanak saudara plak


.: xleyh makan daging byk sangat 9t pening :.

Wednesday, 19 October 2011

~ perihal kErja 2~

setakat nie akue suke ngan kerja akue sekarang
takde ler stress sangat pown
cuma tiap kali nak g kerja mesti malas giler
macam nak ponteng pown ade gak

geng praktikal AKSB


tetiba teringat waktu prak dulu
memang best gile
perasaan tak sabar2 nak g keje tue memang wujud
w'pown kerja belambak tyme prak
tapi tetap happy g kerja tyme tue
sebabnya kawan2 memang best
masuk jerk office benda pertama fikir nak makan ape jerk kejenyer
lepas tue boleh plak g lepak2 kat kb mall
waktu kerja pown rasa singkat jerk
mane taknyer masing2 sibuk duk cerite macam2
plak tue diorang sume macam satu kepala
lagi ler syok
 ermm rindu sangat2 waktu tue 

bbq ngan bebudak prak


sekarang nak g kerja memang agak b'malasan
salah satu sebabnya takde geng sangat 
n sebab suasana baru
tak sesuai lagi kot ngan jiwa akue


ponteng keje lepak kat kbmall


tapi takpe akue percaya
semuanya akan dipermudahkan
segalanya nanti
I'Allah...amin

sempat gak melencong ketempat laen tyme prak

.: permudahkan segalanya ya Allah :.

Tuesday, 18 October 2011

~ macam melayu tapi bukan ~

ade sesetengah artis
nama dan muka
macam orang melayu
tapi sebenarnya bukan melayu pown
yerla dah berlakon pown siap bagi salam
mane peminat tak keliru

1) zack x-factor



2) hans isaac




3) marsha milan londoh




4) tony eusoff


5) stacy



.: artis indon lagi ler xleyh beza muslim kew tak :.

Saturday, 15 October 2011

~ mykad ~

umur dah 22tahun tapi akue
masih gune mykad lama
mykad tyme darjah 6 
yang tyme nak ambil gambar
makbapak disuruh pegang kerusi
sebab kerusinyer tinggi
kaki tak dapat jejak lantai
akibatnya kerusi goyang2
mase nak ambil gambar

=.="

dah lama berkira-kira nak buat mykad baru
tapi mase selalu tak mengizinkan
tapi tadi bace utusan online 
kerajaan akan keluarkan mykad baru
mulai januari tahun depan
so buat mykad baru tahun depan jela



akue tengok mykad kebanyakan orang muke serius jerk
tak boleh senyum kew tyme ambil gambar mykad
nanti nak senyum riang gembira ler 
tyme ambil gambar mykad
baru ler lawa sikit mykad akue
takde ler malu nak tunjuk muke 
dalam mykad nanti
hehehe


.: boleh senyum kew tak erk sebenarnya??? :.

~ uncle seekers ~

dulu heboh pasal cerite 'cinta syhhhh'
skunk sibuk pasal ramalan mimpi plak
macam2 benda die mimpi 
orang kate kalo tidur selalu mimpi
tudur kite tak nenyak/lena
kehkeh

ade tue uncle seekers buat ramalan drp mimpi die
tentang kematian Ahmad Jais
dan ianya benar2 berlaku
mungkin kebetulan
semuanya telah ditakdirkan oleh-Nya

kalau rajin korang bacelah banyak lagi
ramalan mimpi Uncle seekers nie


.: berani betol uncle seekers buat ramalan cam gnie :.

~ drama menarik ~

memandangkan sekarang nie akue dah duk umah
yerla dah habis study
so x der ler sibuk nak buat assigment bagai
maka masa banyak dihabiskan 
tengok drama melayu kat tv

sekarang banyak drama melayu 
yang best tengah tayang di tv
antaranya :-


1) jiwa dan lara


aaron pegang watak jahat dalam drama nie
asyik pegang watak romantik jerk
sesekali jadi orang jahat ape salahnya kan..kehkeh


2) cinta elisa


akue paling suka cite nie
paling best watak johan ashaari (botak juvana)
johan seorang remaja bermasalah
akhirnya jatuh cinta pada sepupunya elisa (fasha sandha)
kadang2 kelakar pulak tengok lakonan johan
dalam die buat muka serius  tapi
dialog die tue klakar pulak..hehe


3) sofiyya


lakonan tiz zakyah memang menjadi
tapi fizo omar cakap bunyi loghat qlate le plak
cerita pasal remaja yang mempunyai masalah
disebabkan latar belakang keluarganya


4) khurafat


drama bersiri khurafat lakonan zahiril adzim
banyak memberi pengajaran kepada kita
jangan sesekali membelakangi Allah


5) kelaaaas kau maria


kalau boring sangat baru akue layan cite nie
sebab x suka scha cakap cam terlebih gedik
tapi jalan cerita menarik!


.: sape kate drama melayu x best..huh :.

Thursday, 13 October 2011

~pOlkadOt~

baju corak polkadot 
sangat cumel
mesti orang yang pakai baju polkadot
turut sama merasakannya

baju kurung cotton polkadot

shawl polkadot


kasut polkadot

dress polkadot

ikan pown nak polkadot gak


.: nak cari baju kurung corak polkadot ler camnie :.

~ yuran sEkolah~

bajet 2012
yuran sekolah dimansuhkan
dengan harapan beban rakyat dapat dikurangkan
golongan kurang berkemampuan
bolehlah menarik nafas lega

teringat zaman sekolah dulu
yerla adik-beradik semua sekolah
mane nak dapat duet nak bayar yuran sekolah cepat2
cikgu plak asyik panggil jerk nama
sape yang tak bayar yuran sekolah
memang malu ler

ade yang dalam kelas akue tue memang keluarga kurang berkemampuan
mane nak ade duet bayar yuran sekolah
guru kelas plak macam tak faham bahasa pown ade gak
dah tengok pakaian sekolah budak tue
dah sah2 tao die orang susah
nie asyik duk paksa2 diorang bayar yuran
kesian plak akue tengok budak tue 
kalo akue pown naek segan gak


dah yuran dimansuhkan
so adik2 jangan malas2 nak ke sekolah yer
hargailah peluang yang ade nie
sememangnya zaman sekolah memang best


.: rakyat didahulukan pencapaian diutamakan :.





~ kenangan~

semalam mimpi kan seseorang

orang yang pernah rapat dengan akue

suatu ketika dulu

pelik plak tetibe jerk mimpi pasal die

yerla dah lame tak jumpe

tetiba rindu menyapa kembali

entah macam mane kite makin jauh

tapi serius rindu ler plak kat ko


.: kawan mmg sukar dilupakan :.

Saturday, 8 October 2011

~ perihal kErja 1~

dah seminggu bergelar pekerja
minggu pertama nie takde banyak kerja pown
asal pergi kerja jerk
on9 jerla keje akue setakat nie

owhh waktu kerja akue sangat best
boleh masuk ikot suke hati jerk
so akue masuk pukul 10 balek pukul 3.30
syok gile ok!

minggu depan baru start bz
tapi x de la bz sangat pown
boss akue just suruh tolong student final year buat projek diorang
projek boss akue plak paling cepat pown bulan depan baru boleh mula
bulan nie baru nak order barang jerk

akue jadi RA di pusat pengajian sains kesihatan
bidang sains makanan
boss akue punyer kajian berkenaan virgin coconut oil (VCO)
sekarang produk VCO tengah hangat dipasaran

 akue ade juge ditawarkan buat master di usm nie
tapi setakat nie akue tak berminat
letih dah nak study
mungkin akan datang kalau ade rezeki
I'Allah
lagipun yuran USM untuk master dah naek
mahal sangat tak mampu akue!

akue dah dapat meja sendiri
satu bilik ngan budak2 master n phd
paling m'dukacitakan akue dapat tahu
gaji RA nie lambat masuk
bulan ketiga kerja baru dapat merasa duet gaji
sabor jela!


.: tak sabar nak pergi keje drive sendiri :.

Monday, 3 October 2011

~ drama Sofiyya ~

drama bersiri 28 episod terbaru tv3

di slot akasia

setiap isnin hingga khamis jam 7 malam
 


sinopsis:

Soffiya (Tiz Zaqyah) yang dikenali sebagai Yaya, seorang gadis lincah dan periang yang tinggal di sebuah kampung bersama bapanya, Sulaiman (Hilal Azman) seorang doktor dan ibunya, Aishah (Aisyah Atan), yang sering menghadapi masalah kesihatan. 

Sulaiman kecewa apabila sering ditolak oleh Aishah untuk bersama. Akibat tidak dapat menahan nafsu, Sulaiman sanggup menodai anak sendiri. Sejak hari itu, Yaya tidak dibenarkan untuk bersekolah dan dikurung dalam rumah. Sulaiman memberitahu orang kampung bahawa Yaya mula berubah sejak ibunya sakit kononnya Yaya terjebak dengan dadah. Yaya putus harapan untuk mendapatkan bantuan kerana tiada sesiapa yang akan mempercayainya. 

Kawan baik Yaya, Muiz (Syazwan Zulkifli) berasa sangsi dan cuba menyelidik. Namun usaha Muiz untuk menyelamatkan Yaya gagal apabila dia terbunuh sewaktu bergelut dengan Sulaiman. Selepas ibu Yaya meninggal dunia, Yaya telah melawan Sulaiman kerana tidak tahan diperlakukan sebagai hamba seks lagi. Yaya bertindak untuk mempertahankan diri dan menikam Sulaiman secara bertubi-tubi. Sulaiman terbunuh. 

Yaya dibicarakan dan dibantu oleh seorang peguam muda, Ilyas (Fizo Omar). Yaya didapati bersalah dan ditahan di pusat juvana. Di sana, Yaya sering menjadi mangsa buli. Dalam mengharungi keperitan dalam hidupnya, Yaya berpaut kepada kasih sayang Ilyas yang tidak pernah berputus asa berikhtiar untuk membebaskannya daripada hukuman. 

Kebahagiaan tidak berpanjangan bagi Soffiya apabila Ilyas terpaksa akur dengan kehendak tunangnya Fiona (Izara Aisyah) untuk mengikutnya ke New York. Soffiya ditinggalkan tanpa sebarang pesanan. Selepas 3 tahun, Soffiya dibebaskan dan mahu memulakan kehidupan baru dengan nama Sofi. 

Sofi yang masih mencari arah tuju dalam hidupnya telah bertemu dengan Kak Ton yang aktif dengan aktiviti badan bukan kerajaan (NGO). Kebaikan Kak Ton berjaya mendapat kepercayaan Sofi untuk menerima bantuannya. Kamal (Azhar Sulaiman) yang sering mengunjungi warung Kak Ton tertarik dengan keayuan Sofi dan mahu mengenalinya secara dekat. 

Sofi bersikap dingin dan meragui niat sebenar Kamal kerana enggan dilukai dan dikhianati lagi. Dengan berkat Kak Ton, akhirnya keikhlasan Kamal berjaya membuka pintu hati Sofi dan menerima lamarannya. Sofi dilimpahi dengan kasih sayang Kamal dan sangat terharu apabila Kamal telah merealisasikan impiannya dengan menubuhkan sebuah pertubuhan amal untuk berbakti kepada gadis-gadis yang teraniaya sepertinya dahulu. 

Ketabahan Soffiya diuji sekali lagi apabila cinta pertamanya, Ilyas muncul sebagai suami kepada anak tirinya, Fiona. Fiona enggan menerima Soffiya sebagai pengganti tempat ibunya dan sering mencari jalan untuk menjatuhkannya. Melalui seorang kenalan lama Soffiya, Fiona mula menyiasat latar belakang Soffiya. Ilyas pula tidak dapat membendung rindu dan cintanya apabila bertemu kembali dengan Soffiya. Fiona dan Ilyas selalu bertengkar kerana Ilyas selalu membela Soffiya. 

Bagaimanakah Soffiya mengharungi konflik demi konflik yang melanda dirinya? Soffiya dibelunggu sama ada untuk menerima Ilyas cinta pertamanya, atau Kamal, suami yang telah memberi kasih sayang tanpa tolok bandingnya?

sumber: budiey

.: suke tengok lakonan tiz zakiyah :.

~ kampus kesihatan ~

5 perkara menarik di usm kampus kesihatan

#1 : atas arahan pihak usm cafe disini tidak menyediakan straw minuman kerana bimbang pihak cafe menggunakan straw tersebut berulangkali...ini bagi mengelakkan penyakit berjangkit...yerla namapun kampus kesihatan

# 2 : terdapat perkhidmatan 'wireless' tapi pihak usm block penggunaan fb ketika waktu bekerja

# 3: cafe disini menyediakan pelbagai pilihan makanan spt sizzling, ala carte n banyak lagi.. lagi best daripada fst ukm..hikhikk

# 4: persekitaran yang menghijau dan bersih

# 5 : banyak menyediakan kemudahan tandas dan surau di kawasan fakulti 


.: universiti apex :.


~astrO oasis~


tadi lepas balek keje sementara nak tunggu drama sofiyyah

sempet layan ustazah pilihan (UP) di saluran astro oasis

dalam segmen detik UP nie diorang diberi satu ujian
setiap seorang akan ditempatkan didalam hutan berseorangan selama beberapa ketika

waktu malam plak tue

diorang siap nanges bagai tyme nie

kalau kite kene duduk dalam hutan sesorang mestilah takut hantu

tue pasal akan nanges

tapi diorang tyme nie nanges sebab terfikirkan keagungan Allah S.W.T

tyme berseorang diri nie jelah hanya Allah tempat kite memohon perlindungan

kite kadang kala lupa akan Allah ketika senang

semasa berseorangan seperti nielah kita dapat menginsafi diri 

hanye padanya sahaja kita berserah


.: didik wanita terdidik generasi :.


Friday, 30 September 2011

~ jOm belajar memandu~


hari nie akue g buat lesen kete
mintak2 cepat dapat lesen
9t boleh g keje drive sendiri
abg jpj 9t bagi ler saya lulus dengan cemerlang yer

^_^


.: nasib baek jumpe kawan lama tyme buat lesen :.

~ hati-hati ~



nak dijadikan cerita
beberapa hari lepas akue g bank nak simpan duet untuk mak akue
akue malas ler nak kira sume duet mak akue suh simpan tue
akue suh mak akue kira siap2 kat umah
tyme tue plak orang ramai kat bank
kaunter plak 2 jerk buke


bila giliran akue dapat kaunter pekerjanya perempuan
dah ler kerek giler pekerja dia sorang nie
akue bagi ler duet nak simpan tue
pas2 die kire ler gune mesin khas untuk duet kertas

banyak kali gak ler die kire duet tue
lepas die siap kira semua 
bole plak die cakap duet akue bagi tue tak cukup rm50
pas2 akue cakap ler nak simpan mane yg cukup jerk
die cakap tak boleh plak sebab die dah siap tulis bagai
terpaksa ler ak bagi rm50 kat die

tyme akue dah nak blah
boleh plak member die yang jage kaunter sebelah tegur
ade duet rm50 t'cicir kat tepi kaunter tue
lepas tue die pulangkan balek rm50 akue tadi
dah ler tak minta maaf
akue balek umah cerita ler dekat mak akue
mak akue pown cakap dulu mase abang akue simpan duet
di bank yang sama tak cukup gak rm50
padahal sebelum nak g bank tue dah banyak kali mak akue kira
cukup jerk jumlahnyer

so kesimpulannya jangan terlalu percaya
orang yang jage kaunter bank nie
kita sekadar berhati-hati


.: nape ler orang yang kerja kaunter nie kerek2 nak kate ade phd jauh sekali :.

~ 26 sEpT 2011~

hari yang dinanti-nanti selama 3tahun
26 sept 2011 konvokesyen ke-39 ukm
akhirnya dapat gak pakai jubah ungu




tyme konvo nie ma + abah + abg akue jerk datang
yang laen sume ade hal
mase dalam dektar punyer boring
nasib baek diorang sediakan majalah
boleh gak ler bace nak hilangkan boring



dapat jumpe cosmate tyme dalam dektar jerk
lepas tue masing2 bz dengan family
nasib baek dapat juga tangkap gambar sama2 sebelum konvo
tapi gambar tue tak siap edit lagi
tak sabar nak tengok gambar tangkap beramai2 tue


lepas nie mesti susah nak jumpa kawan2 lagi
yerla masing2 bz ngan kerja bagai

********************
bye2 ukm
terima kasih banyak2 kepada semua pensyarah
kawan2 yang sudi berkongsi suke-duka
harap2 dipermudahkan segalanya
 dan m'dapat kerja yang best


.: lepas nie harap2 dapat jumpe lagi kamu semua :.

Monday, 19 September 2011

~reuniOn~

hari tue budak sekolah akue ade buat reunion kecil-kecilan
bertempat di mcd wcy
ramai kate nak datang
alih2 sikit jerk dak pompuan yang datang
budak laki base ler
ramai jerk yang datang








.: banyak yang dah berubah :.